Bár még két versenynap hátra van a 2012-es rövid pályás úszó világbajnokságon, már most nyugodtan azt mondhatjuk, a magyarok kiválóan szerepelnek ezen a világversenyen. A rövidpályás Vb 1993 óta íródó története során a magyar küldöttségnek eddig 1 arany (Szabados Béla 2000), 1 ezüst (Gyurta Dániel 2010) és 3 bronz (Deutsch Tamás 1995, Cseh László, Gyurta Gergely 2010) jutott. Ehhez képest a 2012-es küzdelmek során már 3 arany (Hosszú Katinka 2, Gyurta Dániel ), 1 ezüst (Cseh László), és 3 bronzérmet (Verrasztó Dávid, Cseh László, Hosszú Katinka) akasztottak versenyzőink nyakába. Az éremtáblázat pedig a következőképpen néz ki a harmadik versenynap után: éremtábla.jpg

A mai napon akár tovább is bővülhet a magyar úszók  éremkollekciója, az esti órákban 200 vegyesen Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna ugrik majd a medencébe. A Magyar Úszószövetség honlapja szerint a holnapi napon Bernek Péter fő számában, 200 háton indul, Biczó Bence is megméretteti magát 200 pillangón, amely számban ismét láthajuk majd Cseh Lászlót is. Az utolsó napon a számhalmozók közé tartozó Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna még bevállalt egy 200 gyorsot, valamint 4x100 férfi vegyesváltónk is versenyezni fog.

A bejegyzés trackback címe:

https://ginandjuice.blog.hu/api/trackback/id/tr844966657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása