Van ok az ünneplésre. Nagyon-nagyon hosszú idő után újra Eb-résztvevő a magyar női röplabda válogatott! A végén izgulni kellett a csoportelsőségért, de talán már a sors is azt akarta, hogy a mieink végezzenek az élen.

Bizony meglepetés volt, hogy három mérkőzés után 9 ponttal Magyarország vezeti az E csoportot. Lehet, hogy az első körben nem is vettek komolyan minket az ellenfelek. De miért is tették volna, hisz az elmúlt 27 évben egy kézlegyintéssel el lehetett intézni a magyar női röplabda válogatottat. Most viszont nem, sőt, a mi lányaink csapták le rendre a meccslabdákat az ellenfél térfelére. A második etapra viszont már a franciák és az izraeliek is jobban készültek a játékunkból, és bizony egyaránt 3-1-re vertek bennünket. Viszont azt már az utolsó kör előtt tudtuk,  ha legyőzzük a svédeket 3-0, vagy 3-1 arányban, akkor a második, pótselejtezőt érő helynél hátrább nem végezhetünk. Az északiakat aztán sima három játszmában intéztük el, majd a franciák is számunkra kedveztek, hisz 3-0-ra verték Izraelt, így ők végeztek a csoport második helyén, mi pedig az elsőn, ami Eb-résztvételt ért.

Az Európa-bajnokságra való kijutás egy igazi csoda, megleptek minket rendesen a lányok. Mi mást lehetne ilyenkor mondani, minthogy KÖSZÖNJÜK és HAJRÁ MAGYAROK!!!

Hungary_Women_02.jpg

Kép forrása: cev.lu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ginandjuice.blog.hu/api/trackback/id/tr906251110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása