Sokszor felmerült már az a kérdés, jó e, hogy a kézilabda vb-n olyan csapatok is részt vehetnek, akik talán még a magyar NBI-es szintet sem ütik meg. Persze az IHF célja mi más is lehetne, minthogy világszerte népszerűvé tegye a kézilabdázást, erre pedig ez a legjobb módszer. Vagy mégsem?

BeFunky_1461861_649427211791244_1893861353_n.jpg.jpgHa Brazíliát és Angolát vesszük példának, akkor ez a törekvés jó irányba halad. A brazilok a mezőny végéről a közvetlen élvonalba kerültek napjainkra, a válogatott tagjai európai topklubokban játszanak, sőt meghatározó játékosai azoknak. Angola szintén került már a legjobb nyolc közé világbajnokságon, 2007-ben épp a magyar válogatottat verték a 7. helyért vívott meccsen, 2011-ben pedig a 8.-ak lettek. Ugyanezen a vb-n a brazilok hazai közönség előtt értek el egy ötödik helyet, idén pedig esélyesek arra is, hogy bekerüljenek a legjobb négy csapat közé. Rajtuk kívül azonban nem európai csapat csak Dél-Korea, akik nemzetközileg az elithez tartoznak. Hiába volt olimpia Ausztráliában és Kínában is, egyik országban sem űzik ezt a sportágat magas szinten. A 2013-as vb-n eddig Japán és Tunézia játéka jelenthet pozitívumot, a többi „kiscsapat” azonban még edzőpartnernek sem túl jó. A nagy kérdés azonban inkább az, hogy Kongó, Dominika, Algéria, Argentína, Paraguay, vagy a már fentebb említett Kína és Ausztrália mérkőzéseire kíváncsiak e hazájukban az emberek, követik e egyáltalán a vb eseményeit…

A bejegyzés trackback címe:

https://ginandjuice.blog.hu/api/trackback/id/tr505686305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása