Horvátország - Magyarország 15-8. A kiállítások aránya. A meccs 11-10. IDE! A magyar férfi vízilabda válogatott bejutott a 2013-as világbajnokság döntőjébe!

1005214_702633033085587_1133727770_n.jpgRendben. Világliga döntőt játszottunk. De sokszor az az érzése az embernek a tornával kapcsolatban, hogy sokan nem veszik komolyan. Sőt, az elmúlt években a magyar csapat nem is vett részt a küzdelmekben. A világbajnokság előtti hazai rendezésű tornán, a Vodafone-kupán csak a harmadikak lettünk. Persze ebből sosem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hisz ez a felkészülés időszakában történt. A szövetség az elődöntőt jelölte ki célkitűzésként. A csoportban kikaptunk a szerbektől, és nem bírtunk Ausztráliával sem. Az ellenük játszott döntetlen viszont elég volt a csoport második helyéhez. A nyolcaddöntő első negyedében megijedtünk. Az a Kazahsztán, akit minden körülmények között simán kell verni, vezetett ellenünk! Aztán a fiúk két negyed alatt elintézték őket. Ezután jöttek azok a görögök, akik a csoportjukban megverték Montenegrot és Spanyolországot is. 15 kiállítást kaptak ellenünk, de csak 3 gólt sikerült lőniük annak a Nagy Viktornak, aki azon a meccsen 80 százalékkal védett. Kaptak viszont 9-et. Csodálatosan játszottunk!

Látva a horvátok negyeddöntőjét az ausztrálok ellen, már nem tűnt lehetetlennek az aktuális olimpiai bajnok legyőzése. Különösen azok után, amilyen játékot mutatott a csapat Görögország ellen. Nem mondom, hogy nem lehetett rá számítani, de a horvátok nem kevés segítséget kaptak a vízpartról. Sokat emlegettem én már ezt a bizonyos vízpartot, de amellett egyszerűen nem lehet elmenni, ahogy a bírók a magyarok meccsein fújnak. Tegnap a lányok elődöntőjének első félidejében mindent megtettek azért, hogy a spanyol válogatott elhúzzon a mieinktől. Nem sikerült, akármennyi kiállítást is kaptunk. (Sajnos aztán a végjátékra beérett a gyümölcs.) Ma az az orosz sporttárs fújt a fiúknak, akik a lányok brazilok elleni meccsén a hírek szerint kissé betintázva használta a sípját. A horvátok támadtak, jött a kiállítás. Sorozatban. Nem két negyeden keresztül, hanem négyen. Így is végig vezettünk, kintről tökéletesen lőttünk, ha kaptunk fórt, azt többnyire kihasználtuk. Erre azonban csak nyolcszor nyílt lehetőségünk, míg a másik oldalon déli szomszédainknak tizenötször! Plusz kaptak két ötméterest, amit a ma is szenzációsan játszó Nagy Viktor védett. Két perccel a vége előtt egyenlített Horvátország. Erre is volt válaszunk! De még milyen! A bírók pedig válaszoltak nekünk. Zsinórban két kiállítással. Kibekkeltük! 20 másodperccel a vége előtt aztán kaptunk egy fórt. Nem volt más dolgunk, csak tartani a labdát. Az óra pedig lepergett. Széllel szemben, de beértünk a célba. A DÖNTŐBE!

A spanyol televíziósok a görögök és a horvátok elleni meccs elején is megemlítették, hogy a magyar válogatott használja ki a mezőnyben legjobban az emberelőnyös szituációkat. A sporttársak biztosan a horvátokat szerették volna ennek a listának az élén látni. Maradjunk ennyiben. Mi inkább a dobogó tetején akarjuk látni a CSAPATot. Szombaton...

Ui: Montenegroval döntőzünk

Kép forrása: vlv.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://ginandjuice.blog.hu/api/trackback/id/tr965439079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása