Együtt élsz a játékkal. A csapat minden rezdülését figyeled. Te vagy az a bizonyos plusz, a nyolcadik játékos. Aki a lelátóról kiabálja torkaszakadtából, hogy "Hajrá Magyarok". Szurkolni jó! Egy csapatnak szurkolni talán a legjobb. Nem hiszed? Itt az alkalom, hogy részese légy ennek a varázslatnak!

Ha egy magyar ember szereti a sportot, akkor biztos lehet abban, hogy sok öröm fogja érni az életben. Sportnemzet vagyunk. De jó is ezt kimondani! Hidd el, lehetne másképp is, nem minden ország büszkélkedhet annyi világversenyen szerzett éremmel, mint mi, magyarok. Tudom, tudom, a labdarúgás manapság nem tartozik a kimagasló sportágaink közé. Ha már azonban a csapatsportoknál tartunk, akkor a kézilabdáról és a vízilabdáról már nyugodtan állítható: világszínvonalon játszuk! És nemcsak felnőtt csapatainkra igaz ez, hanem már az utánpótlásra is. Idén augusztusban pedig Magyarország két utánpótlás tornának is a házigazdája. A ma kezdődő U19-es férfi kézilabda világbajnokságnak Érd és Budaörs ad otthont, míg Szombathely az U20-as vízilabda világbajnokság résztvevőit fogadja augusztus 12-18 között. Mindkét csapatunkra érdemes odafigyelni.

Amikor Magyarország legutóbb utánpótlás férfi kézilabda világbajnokságot rendezett 2005-ben,  juniorjaink bronzérmet szereztek. Abból a csapatból ma már többen is alapembernek számítanak a felnőtt válogatottban, elég csak olyan neveket említeni, mint Mikler Roland, Zubai Szabolcs, Nagy Kornél, Schuch Timuzsin, Putics Barna, Gulyás Péter, vagy Császár Gábor. 2013-ban az ifjúsági válogatottunk mutathatja meg magát a világnak, a magyar közönségnek. Ki tudja, lehet pár év múlva már Faluvégi Rudolf, Borbély Ádám, Kovacsics Péter, vagy Törteli Koppány küzd majd egy-egy felnőtt világversenyen a magyar csapat sikereiért. Szóval érdemes őket élőben buzdítani, hisz akár a "legendák első kéznyomának" lehetünk szurkolóként szemtanúi.

Miközben a magyar férfi vízilabda válogatott Barcelonában megnyerte a világbajnokságot, a junior vízilabdázóink felől is jó hírek érkeztek. A csapat ugyanis tornagyőzelmet ünnepelhetett egy olyan mezőnyben, ahol az ellenfelek között volt Olaszország, Horvátország, és Szerbia is. Márpedig ezek a csapatok utánpótlás szinten is nagyon jók, mi pedig mindegyiket megvertük a zágrábi tornán. Épp ezért jó előjelekkel várják juniorjaink a hazai világbajnokságot. Az ifjúsági kézilabdázókkal ellentétben ebben a csapatban ismertebb nevek is helyet kaptak, hisz Jansik Szilárdot és Német Tonit már Benedek Tibor is meghívta a felnőtt válogatott bő keretébe. Akiknek ezek a nevek mégsem mondanának sokat, akkor elég csak Bedő Krisztiánt említeni, aki Szombathelyen immáron felnőtt világbajnokként ugrik majd a vízbe.

Még nem legendák, de egyszer azok lehetnek. Miért ne lennél ott a legendává válás első lépéseinél? Három város - Érd, Budaörs, Szombathely -, két csapat és TE! A nyolcadik játékos, a szurkoló. Ott a helyed, élvezni fogod! Mert szurkolni jó a fiataloknak is!

944563_512946995433263_854250153_n.jpg

*Bővebben a következő linkeken olvashatsz a két utánpótlás világbajnoksággal kapcsolatban:

http://waterpolo.hu/

http://www.handballhungary2013.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://ginandjuice.blog.hu/api/trackback/id/tr105453460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása