Befejeződtek a nyolcaddöntő küzdelmei a 2013-as kézilabda világbajnokságon - meglepetés nem született, mindegyik párharcból az esélyesebbnek mondott csapat ment tovább. Köztük van a magyar válogatott is.

Németország - Macedónia: 28-23 A németek ellen a macedónoknak egy percig sem volt esélyük a továbbjutásra. A mérkőzés tulajdonképpen már az első félidőben eldőlt, a másodikban csak meg kellett tartania az előnyt Németországnak. Ebben nem is volt hiba, így az előző világversenyek gyengébb szerepléséhez képest a németek visszaverekedték magukat az élmezőnybe és a legjobb nyolc között várják a folytatást.

Szerbia - Spanyolország: 20-31 Erre a mérkőzésre is igaz, amit a németek esetében leírtam, a szerbeknek nem volt keresnivalójuk a házigazda spanyolok ellen, így az esélyesebb csapat könnyedén került be a nyolc közé. Sterbik  Árpi egyenlőre adós még a kiemelkedő teljesítménnyel, de a mezőnyjátékosok olyannyira hatékonyak mind támadásban és védekezésben, hogy világklasszis kapusuk gyengélkedése mellett is nagy arányú győzelemre voltak képesek

A negyeddöntőben Spanyolország-Németország összecsapásra kerül majd sor, véleményem szerint nagy meccs lesz, a németek nem adják majd olcsón a bőrüket, de a spanyolokat - különösen hazai pályám - esélyesebbnek látom.

Brazília - Oroszország: 26-27 Az oroszok vért izzadtak ezért a győzelemért, a brazilok nem hagyták magukat, a végjátékban úgy tűnt, akár hosszabításra is menthetik a meccset. Nem igazán Brazília játéka volt lehengerlő, hanem az oroszok nem olyan jók, mint voltak még jópár évvel ezelőtt is. Ennek ellenére ők jutottak a nyolc közé.

Szlovénia - Egyiptom: 31-26 Az egyiptomiak a korábbi mérkőzéseikhez hasonlóan a második félidőben jöttek fel ellenfelükre, de a szlovénok az első félidőben akkora előnyt szereztek, hogy az észak-afrikai csapatnak nem volt esélye arra, hogy utólérje őket. A második játékrészben Szlovénia már pihetette kulcsjátékosait, nem kellett mindent kiadniuk magukból, hogy búcsúztassák Egyiptomot a tizenhat között.

A negyeddöntőben Szlovénia Oroszországgal találkozik majd. Szlovéniának történelmük során a világbajnokságon még a nyolcba kerülés sem sikerült eddig, ez a VB azonban minden idők legjobb szereplését hozhatja számukra. A viszonylag könnyű ágnak és az oroszok nem igazán meggyőző játékának köszönhetően bemasírozhatnak az elődöntőbe, ahol már éremért játszhatnának.

Izland - Franciaország: 28-30 Előzetesen a franciákat a VB egyik nagy esélyesének tartották, nem is érdemtelenül, hisz ők az olimpiai bajnokok. Azonban először a csoportmeccsek során kikaptak a németektől, majd a nyolcaddöntőben megszenvedtek Izlanddal. Nagyon szoros mérkőzésen csak a végjátékban tudták a maguk javára fordítani a meccset a franciák, a folytatásban ennél több kell nekik ahhoz, hogy továbbra is megmaradjon az esély érmet szerezni a világbajnokságon.

Horvátország - Fehéroroszország: 33-24 A horvátok játszottak egy jó kis edzőmeccset a fehéroroszok ellen a tizenhat között. Hasonlóan az ellenünk játszott meccsükön itt is szétfutották a beloruszokat, akik csak kapkodták a fejüket a gyors lerohanások után. Horvátország egyértelművé tette, az aranyérem egyik várományosa lehet.

A negyeddöntőben a horvátoknak a franciákat kell majd megverniük az elődöntőbe jutásért. Az olimpián a döntőért játszottak egymás ellen, ott Franciaország örülhetett, de az eddigi formájukat elnézve most Horvátországnak nagyobb esélyt adok a négy közé kerülésre. Leírni azonban nem szeretném a franciákat, mindig képesek megújulni, így mindenképp nagy meccs várható a két gigacsapat összecsapásán.

Dánia - Tunézia: 30-23 Erre a meccsre is igaz, az esélyesebb dánokat nem késztette nagyobb erőbedobásra a tunéziai válogatott. Dánia eddig hibátlan a világbajnokságon, a horvátok és a spanyolok mellett őket várják a legtöbben a legjobb négybe és a mutatott játék alapján akár az aranyérem megszerzésére is van sanszuk.

MAGYARORSZÁG - Lengyelország: 27-19 Tudtuk, hogy a C-csoportból bárkit is kapunk az egy, nem lesz könnyű ellenfél, kettő, viszonylag azonos erőt képvisel, mint a magyar válogatott. A lengyelek nagyon fogadkoztak, önbizalommal telve várták az összecsapást. Miután lemaradtak az olimpiáról mindenképp szerettek volna nyolc közé kerülni a világbajnokságon. De ugyanezt akarta az olimpiai negyedik helyezett Magyarország is, ez volt a szövetség minimális elvárása. Az első félidő igencsak nyögvenyelősre sikerült, a védekezésre, kapusteljesítményre nem lehetett panasz, de csak 10 gólt sikerült lőnünk, és nem is próbálkoztunk túl sokszor a kapuralövéssel. A második félidőben azonban beindult a gépezet, a védekezés továbbra is magas színvonalú volt, Mikler 40% felett védett, a megszerzett labdákból pedig indulni tudtunk, helyzeteinket pedig ki is használtuk. Hamar elléptünk 5-6 góllal amelyet tartani is tudtuk a meccs hajrájáig, sőt rá is tettünk egy lapáttal, így a  végén simán vertük a lengyeleket 8 góllal. Ez pedig azt is jelentette, ott vagyunk a világ legjobb nyolc csapata között.

A negyeddöntőben Magyarország Dániával mérkőzik meg az elődöntőbe jutásért. Nem mi vagyunk a meccs esélyesei, de feladni nem fogjuk. Az olimpián nem sok hiányzott, hogy legyőzzük őket a csoportban, a múltban pedig okoztunk már nekik nagy meglepetést. Csapatként kell őket megvernünk, nem szabad, hogy eladjuk elől a labdákat, mert akkor a dánok kezébe adjuk a legnagyobb fegyverüket, a lerohanást. A magyar csapat jól bírja az egyenes kieséssel járó stresszhelyzetet, így erre alapozhatjuk reményeinket arra vonatkozóan, hogy mi kerüljünk be a legjobb négybe. A lecke fel van adva!

601094_592404377452833_1356437714_n.jpg

Kép forrása: Kovács Anikó - MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://ginandjuice.blog.hu/api/trackback/id/tr415034782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása