20140508szomszedok-ruha-pulover18_1.jpgKépzelt beszélgetés szomszédok között a foci vébéről.

Idő: napjainkban

Helyszín: Lantos utca 8., Közös helyiség

Szereplők: Kutya, a közös képviselő, Taki bácsi, a taxisoför, Sümeghy, a nyugdíjas operaénekes, Vágási Feri, az internet szakértője/helyi hős

Téma: Labdarúgó világbajnokság 2014

A párbeszéd a következő:

Kutya: Gyere csak művészem, ülj ide közénk, az urakkal éppen a foci vébéről beszélgetünk.

Sümeghy: Ááá, nem értek én a focihoz…

Taki bácsi: Magyarországon mindenki ért a focihoz, még az én Lenkémnek is van róla véleménye.

Vágási Feri: Jutka is azt mondta, hogy a vébét még ő is megnézi a tévében. Együtt leül majd a család, élvezzük a futballt, na meg a hideg sört. A lakást pedig erre az időre Janka néni-mentes övezetté nyilvánítom.

Kutya: Emlékszem, 1986-ban esélyesként mentünk a mexikói vb-re, aztán… Kár is erről beszélni, azóta nem sok babér termett a magyar futball számára. Pedig bizony ezekben a nehéz időkben nagy szüksége lenne a sportszerető embereknek arra, hogy a válogatottunk örömet okozzon nekik.

Taki bácsi: Szívemből szóltál Kutya, de talán eljön még az az idő is, mikor nem a braziloknak, az olaszoknak, vagy a spanyoloknak szurkolunk a vébén. De az már biztos, hogy ez nem 2014-ben fog megtörténi. 

Vágási Feri: Mit gondolnak az urak, melyik csapat a vébé legnagyobb esélyese?

Sümeghy: Mint említettem, én nem sokat foglalkozom a focival, de azt mondanám, hogy a brazilok, hisz hazai közönség előtt játszanak.

Kutya: A spanyolok nagyon erős kerettel utaznak a vébére, ráadásul klubszinten meghatározóak voltak ebben az évben. 

Taki bácsi: Én a kiscsapatoknak drukkolok majd, például a vébére először kijutó Bosznia-Hercegovinának. A vb címre esélyesnek tartom az olaszokat, mindig képesek meglepetést okozni.

Vágási Feri: Én a németek győzelmére fogadnék, de mielőtt feltennék rá 10 000 Ft-ot, előtte alaposan utána fogok nézni az esélyeknek. A nyomdai melóból és a bútorszállításból keresett pénzből úgysem gazdagodok meg soha, lehet ezzel több szerencsém lesz.

Kutya: Ferikém, nálam ingyen is fogadhat a mérkőzésekre. Csupán szórakozásból a lakóközösség bármely tagja megtippelheti itt a közös helyiségben a vébé összes mérkőzésenek végeredményét. Uraim, Önök szerint ki nyeri a nyitómérkőzést?

Sümeghy: Nekem mindegy, hogy ki nyer, csak jó legyen a játék!

Taki bácsi: Én a várost járva olyan véleményeket hallottam az emberektől,  hogy a brazilok legalább 3-0-ra verik a horvátokat.

Vágási Feri: Azért nem lehet leírni déli szomszédainkat, de valóban Brazília a mérkőzés esélyese...

A bejegyzés trackback címe:

https://ginandjuice.blog.hu/api/trackback/id/tr236163442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása